Asistentele spun că la blocul operator de la spitalul CFR Iaşi lucrează trei asistente şi un infirmier, iar normele presupun existenţa a cel puţin 25 de cadre medicale.

Epuizarea, stresul şi salariul mic determină mulţi asistenţi medicali să părăsească România. Numai la Iaşi, în ultimul an, au plecat peste 500 de asistenţi medicali, aproape dublu faţă de anul precedent.

Lorena Stancu are peste 20 de ani în Terapie Intensivă, iar după trei ani în Italia şi Marea Britanie, a hotărât să se întoarcă acasă.

Reuşim, aşa subfinanţaţi, să ţinem lucrurile sub control, să muncim de două ori mai mult ca să substituim anumite lucruri, să depunem un efort dublu ca oamenii să fie îngrijiţi, a declarat Lorena Stancu.

Sunt spitale unde un asistent are 50-60 de pacienţi de după-amiază şi este singur. Un asistent are cel puţin trei-patru posturi pe care le suplineşte, ceea ce duce la epuizare profesională, a declarat Liliana Pintilie, şefa Ordinului Asistenţilor Medicali din Iaşi.

 

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro