Norme Coca 2023 - 2024

Cu acest slogan, luni, 12 mai, cei 800 de asistenţi medicali din zona Romanului vor sărbători Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali.

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Neamţ, dedică luna mai profesiei. După Ziua internaţională a moaşelor, care a fost pe 5 mai, urmează ca luni, 12 mai, să se celebreze Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali. Sloganul sărbătorii, propus în acest an, este “Asistentul medical, o forţă pentru schimbare, o resursă vitală pentru sănătate”.

“Împreună sărbătorim profesia şi profesionalismul dumneavoastră şi, conform sloganului propus în acest an, suntem o forţă ce se implică în îmbunătăţirea continuă a politicilor de sănătate şi suntem o resursă vitală pentru sănătatea populaţiei. Noi suntem mândri de profesia noastră şi reuşim mereu, fără resurse suficiente, să salvăm vieţi. Dumneavoastră, colegii noştri, daţi frumuseţe şi importanţă socială profesiei. Noi, ca organizaţie profesională, ne mândrim cu rezultatele noastre, atât individual, cât şi organizaţional. Mereu am venit cu noi provocări, care au contribuit la dinamica dezvoltării profesionale, impunând un traseu spre performanţă. Suntem mândri de organizaţia din care facem parte şi de profesia pe care o practicăm”, a spus Puiu Sîrbu, preşedintele OAMGMAMR Neamţ.

Din păcate, însă, în acest an, din lipsă de fonduri, această sărbătoare va fi trăită numai în sufletul asistenţilor, întrucât nu se vor organiza niciun fel de activităţi. “Din cauză că s-a întârziat cu efectuarea altor acţiuni, anul acesta nu se organizează nimic cu ocazia acestei zile. Cei 800 de asistenţi medicali din zona Romanului vom sărbători, cu toţii, prin muncă”, a spus asistenta Georgeta Mihalache, vicepreşedintele OAMGMAMR Neamţ, coordonatorul asitenţilor medicali din zona Roman.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro