Norme Coca 2023 - 2024

Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism a lansat joi portalul "Autism conexiuni" - conexiuni.autismromania.ro, care reprezintă o platformă de comunicare online şi de resurse utile în primul rând tinerilor cu TSA şi familiilor lor, precum şi profesioniştilor din cadrul serviciilor publice din domeniul social, al sănătăţii mintale, educaţiei.
Potrivit unui comunicat de presă al asociaţiei, portalul are în premieră pe piaţa din România o secţiune dedicată angajatorilor care vor să sprijine incluziunea prin muncă a tinerilor cu TSA/ Sindrom Asperger.

Totodată, portalul le oferă posibilitatea acestora de a posta oferte de locuri de muncă, dar şi de a accesa o bază de date a profilelor tinerilor cu TSA (studii, abilităţi, experienţă, interese speciale). În această secţiune, companiile care s-au alăturat de-a lungul proiectului beneficiază de promovare gratuită în rândul unui număr de vizitatori în continuă creştere.

Prin secţiunea "Comunitate" se promovează schimbul de experienţă dintre părinţii care se confruntă cu probleme similare, interacţiunea tinerilor cu TSA între ei, cu profesioniştii sau cu ceilalţi membri ai comunităţii, a profesioniştilor între ei, tema centrală fiind tinerii şi adulţii cu autism. Platforma creată va fi actualizată şi îmbogăţită în permanenţă pe baza observaţiilor şi propunerilor utilizatorilor, în funcţie de nevoile de informare şi interacţiune ale acestora.

"Dorim să încurajăm comunicarea pe teme legate de problematica tinerilor şi adulţilor cu TSA şi a familiilor acestora, să-i informăm şi sensibilizăm în mod special pe angajatori în privinţa potenţialului şi abilităţilor tinerilor cu TSA, pentru ca aceştia să devină mai deschişi în a-i angaja în instituţiile publice sau companiile lor private. Încercăm să venim în sprijinul familiilor tinerilor şi adulţilor cu TSA, în mod special, cu informaţii, consiliere şi diferite alte resurse, deoarece problemele şi nevoile reale ale acestor familii sunt ignorate de autorităţi", a precizat Liuba Iacoblev, manager de proiect.

Portalul a fost creat în cadrul proiectului "Start în viaţă pentru tinerii cu autism", finanţat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European 2009 - 2014, în cadrul Programului Fondul ONG în România - Componenta 4 Servicii sociale şi de bază. Proiectul se desfăşoară pe o durată de 18 luni, între 1 iulie 2014 - 31 decembrie 2015, şi beneficiază de o finanţare de 97.596 de euro. AGERPRES
Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro