Norme Coca 2023 - 2024

Rectorul UMF, Vasile Astărăstoae, a declarat că medicii implicaţi în scandalul mitei de la UMF au fost suspendaţi din funcţie. Ei vor ajunge în faţa Comisiei de Etică. Pe de altă parte, studenţii care au dat şpaga vor fi şi ei cercetaţi de aceeaşi comisie şi riscă să fie exmatriculaţi.

Medicii Carmen Dorobăţ, Gheorghe Dorobăţ şi Dumitru Păduraru, toţi profesori universitari, au fost arestaţi pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de corupţie. Reţinuţi încă de vineri noaptea, Carmen Dorobăţ şi Dumitru Păduraru şi-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în arestul Poliţiei din Iaşi. Sâmbătă la prânz, celor doi avea să li se alăture şi doctorul Gheorghe Dorobăţ, şeful Secţiei ATI de la Spitalul de Neurochirurgie, cel care, cu o seară înainte, fusese lăsat să plece acasă de procurorul DNA Andreea Oana Nica.

În ceea ce o priveşte pe Carmen Dorobăţ, cel mai notoriu nume dintre cei trei, procurorii au dus-o la instanţă sub acuzaţia de complicitate la luare de mită de la studenţi. Vineri seara, şefa de la Spitalul de Boli Infecţioase fusese învinuită pentru trafic de influenţă. Ea era ajutată de soţul său, Gheorghe Dorobăţ. Spre deosebire de scei doi soţi, doctorul Păduraru a fost pus sub învinuire şi pentru infracţiunile de tentativă la viol şi şantaj.

Se aşteaptă de acum concluziile şi deciziile Comisiei de Etică, atât în privinţa studenţilor, cât şi în privinţa medicilor.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro