Norme Coca 2023 - 2024

Preşedintele Colegiului Medicilor îi încurajează pe medicii puşi să returneze banii pe reţetele eliberate să depună contestaţie la CJAS .

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, sare în apărarea medicilor amendaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), care le-a imputat valoarea reţetelor eliberate pentru pacienţii care figurau internaţi. La Iaşi, numeroşi medici de familie şi cea mai mare parte a spitalelor ieşene sunt bune de plată în urma unui audit efectuat recent de Curtea de Conturi Bucureşti şi Camera de Conturi Iaşi la CJAS.

Conform raportului, CJAS Iaşi are de recuperat atât de la medicii de familie şi de la spitale peste 600.000 de lei reprezentând contravaloarea reţetelor eliberate pentru pacienţii care figurau ca fiind internaţi. Preşedintele CMR susţine că şi în alte judeţe se regăseşte situaţia de la Iaşi. „Medicii cărora li s-au imputat reţetele trebuie să depună contestaţie la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi dacă situaţia nu este rezolvată prin procedură amiabilă se pot adresa comisiei naţionale de arbitraj din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Dacă nici aici nu găsesc rezolvare, se pot adresa instanţei”, a precizat prof. dr. Vasile Astărăstoae.

Conducerea CJAS Iaşi a precizat însă că, până la sfârşitul luni noiembrie, toate contestaţiile vor fi soluţionate. 

Reamintim că numeroşi medici de familie, dar şi spitale, au primit notificări pentru sume cuprinse între 6000 şi 15.000 de lei. Medicii se apără şi susţin că reţetele eliberate au fost pentru bolnavi cronici, la care nu se putea întrerupe medicaţia. (Cristina Mihăilă) 

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro