Pe timp de caniculă, medicii ne sfătuiesc să evităm ieşirile din casă la amiază şi să consumăm cât mai multe lichide. Atenţie, însa, la ce bem ca să ne răcorim. La asemenea temperaturi nu doar produsele alimentare se alterează. Probleme pot apărea şi în cazul lichidelor îmbuteliate în sticle din plastic.

Temperaturile depăşesc 35 de grade, însă pieţele sunt pline de apă şi sucuri ambalate în sticle din plastic care sunt expuse direct razelor solare. 

Un studiu realizat în Marea Britanie confirmă o ipoteză îngrijorătoare: unele particule din componenţa ambalajelor de masă plastică se descompun la temperaturi de peste 25 de grade şi pătrund în băuturi.

Specialiştii recomandă mai ales pe timp de caniculă să ne asigurăm că magazinul de la care cumpărăm băuturile răcoritoare respectă condiţiile de depozitare. În caz contrar riscăm să ne îmbolnăvim. 

“Este posibil aparaţia tulburărilor hormonale în corpul peroanelor care vor consuma astfel de apă. În afară de aceasta toţi polimerii care sunt în masă plastică au proprietatea de a provoca un proces inflamator aseptic, adică fără bacterii, fără viruşi pe mucoasa tractului gastro-intestinal”, a declarat medicul gastrolog, Mariana Florea.

Potrivit specialiştilor, femeile însărcinate şi copiii mici sunt cei mai expuşi pericolului provocat de substanţele din apa îmbuteliată în sticle din plastic.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro