Norme Coca 2023 - 2024

Urologul american Gregorz Tasian susţine existenţa unei legături între perioadele toride ale anului şi predispoziţia la formarea pietrelor de la rinichi. Potrivit portalului evz.md, medicul de pe peste Ocean a analizat datele culese de la 60.000 de pacienţi din SUA. El a observat la majoritatea acestora cum crizele renale apar cu precădere după perioadele toride, mai precis la câteva zile după un episod canicular. Medicul consideră că deshidratarea organismului, provocată de căldura excesivă, poate fi una din cauzele formării pietrelor la rinichi.

Concentraţia de calciu şi minerale din urină este mai mare în timpul caniculei. Cum schimbările globale, la nivelul climei, sunt tot mai evidente, iar perioadele de căldură excesivă se înmulţesc, medicul american atrage atenţia asupra posibilităţii ca o nouă „epidemie” să se nască. E adevărat, pe de altă parte, susţine doctorul, că nu numai clima conduce la formarea pietrelor la rinichi, în acest caz vorbindu-se şi de persoane predispuse la o astfel de problemă de sănătate.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro