Viorica Sferlea este din Săcădat, o comună aflată la 25 de kilometri de Oradea. Pensionara a fost citată de către procurorii DNA în dosarul în care medicii de la Casa de pensii Bihor sunt acuzaţi că au luat mită pentru a prelungi dosarele de pensie. Femeia a mărturisit că a dat spagă pentru a-şi prelungi perioada de pensionare.

"- Mi-a prelungit pensia. Cun Emilia.
- Şi ce le-aţi spus celor de la DNA?
- Le-am spus că o mică atenţie i-am dat."

Dosarul şpăgilor de la comisia de expertiză medicală a fost preluat de către DNA Oradea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Până acum din cele 1500 de persoane despre care se presupune că au dat bani pentru deciziile de pensionare s-au prezentat la audieri peste 50.
Cei 10 medici şi asistente acuzaţi de acte de corpuţie se află în arest la domiciliu de luna trecută, iar contractele lor de muncă au fost suspendate. Locul lor este ţinut de doi medici care vin din Marghita şi Beiuş. Pentru că în judeţ nu există suficienţi specialişti în medicina muncii, şefii Casei de Pensii vor scoate la concurs doar două posturi din cele cinci vacante.

Sincron: Leontin Ţârle - directorul Casei de Pensii Bihor
TC IN 00 06 18
Din informaţiile pe care le deţin eu uitându-mă
TC OUT 00 06 22
+
TC IN 00 06 24
pe site-ul Colegiului Medicilor nu există medici specialişti în expertiză capacităţii de muncă în judeţul Bihor
TC OUT 00 06 31
+
TC IN 00 06 37
deci avem o şansă oarecum foarte, foarte mică ca la concurs să se prezinte persoane, medici din judeţ sau din judeţele limitrofe.
TC OUT 00 06 48

La comisia de expertiză medicală au fost soluţionate săptămâna aceasta doar dosarele de prelungire a concediilor medicale. Asta pentru că unul dintre cei doi medici este în concediu.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro