Norme Coca 2023 - 2024

Medicii de familie contestă proiectul Contractului cadru privind acordarea asistenţei medicale.

Ei susţin că, prin modificările propuse, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Sănătate promovează interesele unor firme din domeniul medical.

Societatea Naţională de Medicina Familiei solicită Ministerului, printr-un comunicat emis astăzi,  să retragă proiectul de modificare a Contractului Cadru. În caz contrar, medicii ameninţă cu proteste.

Preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie Iaşi, Anca Deleanu, susţine că modificările propuse de Ministerul Sănătăţii sunt în defavoarea pacienţilor.

În replică, Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că vor fi mai multe discuţii în legătură cu prevederile din proiectul Contractului cadru.

El a mai spus că proiectul aduce beneficii pentru bolnavii cronici iar medicii din mediul rural trebuie încurajaţi. Nicolae Bănicioiu a mai precizat că există chestiuni care trebuie reglate în medicina primară.

(Radio Iași/ FOTO ziuaconstanta.ro)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro