Norme Coca 2023 - 2024

Un studiu recent sugerează că anumite schimbări care apar în creier, înainte de naştere, determină simptomele de autism. O înţelegere mai corectă a acestei tulburări de comportament poate ajuta la găsirea unui tratament mai eficient.

Cercetătorii americani au analizat creierele unor copii cu autism şi ale unor copii sănătoşi. Analiza asupra creierelor s-a făcut post-mortem. Cei 22 de copii aveau între 2 şi 15 ani în momentul morţii.

Folosind markeri genetici, oameni de ştiinţă au observat cum se formează diferite straturi şi conexiuni în cortex.

Ei au identificat astfel anomalii la 90% dintre copiii care suferiseră de autism, în timp ce la copii sănătoşi anomalii apăreau în doar 10% din cazuri.

Modificările anormale apăruseră în regiuni cerebrale asociate cu comunicarea socială şi emoţională, dar şi cu limbajul, iar aceste schimbări avuseseră loc în creier înainte de naştere.

Cercetătorii de la Universitatea din California, San Diego şi de la Institutul Allen din Seattle spun că tratamentul timpuriu este esenţial, pentru că acesta poate duce la corectarea conexiunilor într-un creier foarte tânăr.

Acest studiu arată de asemenea că anomaliile nu apar pe întregul cortex, ci doar în unele zone.

Rezultatele cercetării au fost publicate în New England Journal of Medicine.
Sursa: BBC News

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro