Norme Coca 2023 - 2024

Informaţia sau divertismenul costă bani la Maternitatea Elena Doamna din Iaşi. Dacă vor să se uite la televizor, pacientele plătesc o taxă care activează sistemul modern de control al televizoarelor din saloane. O zi întreagă de funcţionate a televizorului costă 20 de lei, din care spitalul ia doi lei, iar restul banilor merg la firma care a instalat sistemul şi a cumpărat toate echipamentele necesare.

La Maternitatea Elena Doamna din Iaşi, butoanele de pornire ale televizoarelor din saloane se află pe hol. Este, de fapt, un touchscreen imens, cu un soft de ultimă generaţie.

Pacientele care doresc să aibă televizor în salon introduc banii în aparat, selectează perioada, iar aparatul se deschide automat în încăpere.

Sistemul este funcţional de două săptămâni şi până acum au fost conectate la el 17 saloane.

Pacientele spun că sunt mulțumite de acest sistem, dar nu toate își permit să se uite prea mult la televizor.

Din banii plătiţi de paciente, spitalul rămâne doar cu 10%. Restul de 90 la sută revine firmei care a realizat sistemul şi a adus televizoarele.

„Avantajul acesta este, că ele exact cât urmăresc atât plătesc şi nu a însemnat propriu-zis o investiţie suplimentară din partea noastră. Vom utiliza (banii, n.r.) şi pentru necesităţile proprii ale spitalului, pentru a ameliora condiţiile hoteliere în continuare la toate pacientele internate”, spune Răzvan Socolov, directorul medical al Maternităţii ''Elena Doamna'' Iaşi.

Conducerea spitalului speră să încaseze cel puţin 600 de lei lunar.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro