Norme Coca 2023 - 2024

Epidemia de rujeolă din România este departe de a se fi încheiat, susţin specialiştii, potrivit cărora singurele soluţii sunt identificarea micuţilor nevaccinaţi, imunizarea acestora şi informarea corectă a părinţilor cu privire la beneficiile vaccinării.

Autor Claudia Spridon  Sursa adevarul.ro

Numărul deceselor produse de rujeolă e în continuă creştere, ajungând la 27. Asta după ce o fetiţă de patru luni a murit în urma complicaţiilor bolii, pe care a luat-o chiar de la mama ei, o minoră de 16 ani dintr-o comună din Dolj, nevaccinată. Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”, medicul Felicia Buruiană, care profesează în sistemul medical din Marea Britanie, recunoaşte că vaccinarea este o temă controversată, dar spune că părinţii trebuie să nu mai aplece urechea la dezinformările făcute de diverse persoane fără pregătire medicală. Totodată, specialista afirmă că „vaccinarea este cea mai eficace metodă de a preveni bolile infectoase”, cu toate că sunt situaţii în care acestea au efecte adverse. Mai mult, medicul a explicat care este schema de imunizare pe care se axează medicii din Marea Britanie atunci dar şi ce a stat la baza controverselor legate de vaccinul ROR (rubeolă-rujeolă-oreion), despre care s-a spus, în mod fals, că ar produce autism.

 

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro