Norme Coca 2023 - 2024

Sursa stiripesurse.ro

Avocatul Poporului (AP) recomandă directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) să dispună măsurile necesare pentru identificarea unei soluţii care să asigure achiziţionarea la timp a medicamentelor prescrise persoanelor private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Giurgiu. În recomandarea postată pe site-ul AP se arată că, printr-o petiţie înregistrată la Avocatul Poporului în 2017, un deţinut din custodia Penitenciarului Giurgiu a menţionat că este bolnav cronic şi că pe 30 august 2017 nu a beneficiat de tratament medicamentos, conform Agerpres.

"Urmare a anchetei efectuate de reprezentanţii instituţiei Avocatul Poporului la Penitenciarul Giurgiu, s-a constatat că persoana privată de libertate se afla în evidenţa cabinetului medical cu diagnosticul angină pectorală stabilă şi avea recomandare de tratament medicamentos (...) La data depunerii în penitenciar (30 august 2017), acesta nu a prezentat acte medicale din care să reiasă că e diagnosticat cu vreo boală cronică şi nu avea tratament asupra sa", relevă recomandarea.

Citeste mai departe

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro