Norme Coca 2023 - 2024

Medicii şi asistenţii vor putea fi premiaţi din cota încasată de spitale din serviciile medicale private prestate în incinta unităţii medicale, potrivit unui proiect de lege * măsura ar putea spori veniturile angajaţilor

 Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a depus în Parlamentul României proiectul de lege prin care consideră că va ridica simţitor nivelul veniturilor medicilor şi a personalului medical. Intitulată „Proiect de Lege cu privire la prestarea de servicii şi acte medicale la cererea pacientului, în spitalele publice”, iniţiativa a fost depusă la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. O condiţie este aceea că această activitate trebuie realizată şi în afara orelor de program al personalului solicitat şi fără a afecta activitatea de bază a spitalului.
Cui se adresează proiectul
Poate presta aceste servicii numai personalul medical cu contract de muncă din spitalul public respectiv. Legea ar putea aduce bani mai mulţi personalului medical, care se plânge de salarizare. La Botoşani, cadrele medicale de la Spitalul Judeţean „Mavromati” au avut multe discuţii cu şefii instituţiei legat de bani, aceeaşi situaţie regăsindu-se şi la Spitalul Judeţean Vaslui.
Există însă şi excepţii, când, la cererea şefului de secţie din spital, cu acordul directorului medical şi cu avizul favorabil al managerului, alţi medici din sistemul public sau privat sunt solicitaţi să îndeplinească actul medical, în condiţiile legii. O limitare există şi în sensul că în spitalele publice se pot efectua servicii/acte medicale acordate la cererea pacienţilor, în regim privat, numai în limita specialităţilor medico-chirurgicale pentru care spitalul în cauză este avizat, clasificat şi acreditat.

Clara POPA

O lege formată din 19 articole dă posibilitatea ca personalul medical să presteze în spitalele publice servicii medicale la cererea pacientului/ reprezentantului său legal, în regim privat, în afara programului normal de lucru.

Data publicarii: 10/04/2015
  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro