Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat, sambata, ca atentiile pentru medici vor fi legalizate pana la finalul lunii octombrie.

"Daca ai reguli clare si tarife foarte clare, si, bineinteles, inainte de toate, fiscalizate, atunci nu mai este nicio problema cu absolut nimic.

Deci medicul trebuie sa aiba posibilitatea, conform unui tarif stabilit cu conducerea spitalului respectiv si in functie de munca pe care o presteaza, sa poata beneficia de o contributie suplimentara, dar fiscalizata, poate sa aiba dreptul sa aiba pacienti privati in spitalul public, din punctul meu de vedere, la fel, tot in baza unor tarife stabilite si agreate intre el si conducerea spitalului", a mai spus ministrul Sanatatii, sambata, la Cluj Napoca, informeaza TVR.

Intentia Guvernului de a "legaliza spaga" i-a nemultumit pe foarte multi medici, care au cerut in schimb salarii corecte si conditii decente de lucru in spitale, pentru tratarea optima a bolnavilor.

Ministrul Sanatatii s-a aflat, sambata, la Cluj Napoca pentru a participa la inaugurarea unui computer tomograf de ultima generatie, dat in folosinta la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, printr-o investitie de aproape 800.000 de euro facuta de minister, informeaza Agerpres.

Seful Clinicii de Neurochirurgie, Stefan Florian, a declarat ca noul aparat va deservi pacienti din toata tara, nu numai in ce priveste domeniile neurologiei si neurochirurgiei, ci si pentru alte specialitati medicale.

"Acest aparat e cel mai modern din Cluj, cel mai bine echipat si el asigura nu numai examinarea pentru specificul neurologiei, neurochirurgiei, ci el poate efectua si examinari cardiologice, poate face si endoscopie digestiva, putem sa-l folosim pentru intregul organism", a mentionat prof. dr. Stefan Florian, citat de Agerpres, precizand ca zeci de mii de pacienti din toata tara vor putea beneficia de serviciile noului computer tomograf.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro