Norme Coca 2023 - 2024

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat duminică la Realitatea TV că spitalele închise în perioada ministrului Cseke Attila vor fi redeschise "cu multă atenție și hotărâre".

"Este foarte greu de controlat igiena într-un spital care a fost închis. Este și necesitatea funcționării lor, pentru că populația efectiv în zonele respective nu are cui să se adreseze. Eu am în lucru destul de multe astfel de localități, câteva le vom deschide în lunile următoare, chiar în perioada imediat următoare. Unele s-au redeschis, aproximativ 9 sau 10 sunt deja funcționale. Este foarte greu să redeschizi mai ales o unitate mare unde ai paturi multe, unde nu mai ai specialiști. În acești ani am pierdut mulți specialiști. Este foarte greu să mai readuci specialistul înapoi care deja este prin Austria. Asistentele au plecat. Este o cerere și oamenii au dreptate. Eu îmi doresc să le redeschid mâine pe toate. Dacă aș putea să le redeschid, aș fi cel mai fericit, pentru că este nevoie. Dar cu multă atenție și cu foarte multă hotărâre le vom redeschide", a afirmat ministrul Sănătății.

El a spus că Ministerul Sănătății va încerca să asigure acele spitale care urmează să fie redeschise cu specialiștii de care au nevoie pentru a funcționa.

"Vom încerca să asigurăm și specialiștii, pentru că nu vreau să facem doar treabă de mântuială să punem plăcuța că s-a deschis", a mai spus demnitarul.

AGERPRES

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro