Norme Coca 2023 - 2024

Pachetul de servicii medicale de bază trebuie să intre în vigoare în acest an, calendar asumat de România în dialogul cu instituțiile financiare internaționale, a declarat luni ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, la o dezbatere.

"Pachetul de servicii medicale de bază trebuie să intre în vigoare în acest an. A fost și o asumare cu instituțiile internaționale care ne monitorizează. Dezbaterea de astăzi a fost un pas înainte pentru că s-au pronunțat toți cei implicați", a afirmat Bănicioiu.

El a adăugat că, la elaborarea pachetului de servicii medicale de bază, trebuie să se țină cont de "ceea ce este obiectiv", dar să fie și sustenabil.

"Dacă mergeam înainte cu pachetul de bază, bulversam sistemul. Pașii pe care i-am făcut sunt foarte buni. S-a ajuns cred la o soluție echilibrată. Mai sunt chestiuni tehnice care trebuie corectate. Am ținut foarte mult ca acest pachet să includă partea de prevenție. Înțeleg că este o oarecare neîncredere, dar vă rog să o spulberați. Pentru că este unul dintre elementele de noutate, dar care este foarte util. Încă suntem în perioada în care mai putem face completări și modificări", a spus ministrul Nicolae Bănicioiu.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro