Norme Coca 2023 - 2024

Un studiu recent sugerează o legătură între numărul de partenere sexuale ale unui bărbat şi riscul de cancer de prostată.

Astfel, potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Montreal, bărbaţii care au avut mai mult de 20 de partenere de sex în decursul vieţii aveau un risc cu 28% mai mic de a face această formă de cancer.

Prin comparaţie, în cazul bărbaţilor virgini riscul era dublu.

Studiul demonstrează că actele sexuale mai frecvente elimină toxinele care pot fi secretate de prostată în lichidul seminal.

Aceste este primul studiu care arată o influenţă benefică a numărului de partenere, nu a numărului de acte sexuale (inclusiv masturbare).

Desigur, asta nu însemană că bărbaţii ar trebui încurajaţi să aibă cât mai multe partenere ocazionale, spune profesorul Marie-Elise Parent, coordonatoarea studiului.

O altă explicaţie pentru concluzia acestui studiu este că actele sexuale dese reduc calcifierile din prostată, glandă aflată între penis şi vezica urinară.

Studii anterioare demonstraseră că ejaculările frecvente protejează de cancer la prostată.

Cercetarea nu a sugerat vreo legătură între vârsta la care bărbaţii şi-au pierdut virginitatea sau bolile venerice de care au suferit şi riscul de cancer.

În cazul bărbaţilor homosexuali, un număr mai mare de parteneri însemna un risc mai mare de cancer de prostată comparativ cu cei care nu au făcut niciodată sex cu alţi bărbaţi.

La studiu au luat parte 3.208 bărbaţi, care au răspuns la un chestionar privind viaţa lor sexuală. Dintre aceştia, 1.590 au fost diagnosticaţi cu cancer de prostată, iar 1.618 au format grupul de control.

Rezultatul cercetării a fost publicat în revista online Cancer Epidemiology.

Sursa: Daily Mail

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro