Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite tocmai a aprobat un medicament care va ajuta multe persoane să scape de complexul inestetic al bărbiei duble. Medicamentul are în compoziţie acid  dezoxicolic, un compus care este secretat în mod natural de organism pentru arderea grăsimilor, scrie CNN.

Potrivit unui sondaj realizat în 2014 de Societatea Americană de Dermatologie, peste 68% din cei chestionaţi au spus că grăsimea în exces de sub bărbie şi cea de pe ceafă sunt aspecte care îi îngrijorează şi, în acelaşi timp, îi face să se simtă complexaţi de aspectul lor.

Majoritatea este de părere că bărbia dublă îmbătrâneşte chipul.

În prezent există o soluţie de eliminare a bărbiei duble, ce constă în injectarea cu acidul mai sus menţionat, însă această procedură este incomodă, presupune cel puţin 50 de injecţii în zona afectată şi trebuie purtate bandaje pe toată perioada tratamentului. De asemenea, o soluţie mai radicală pentru îndepărtarea bărbiei duble este intervenţia chirurgicală, care este totuşi destul de traumatizantă.

Acest nou medicament constă tot în injectare cu soluţie activă, însă concentraţia este mai mare, prin urmare nu sunt necesare foarte multe şedinţe.

Noua formulă a fost testată pe un eşantion de aproximativ 2.600 de subiecţi, în studii clinice care s-au desfăşurat pe parcursul a nouă ani de zile, iar rezultatele au arătat că aceasta poate reduce semnificativ bărbia dublă.

Deşi s-a dovedit că este eficientă, această soluţie trebuie folosită doar pentru zona bărbiei, nu şi pentru alte zone cu grăsime în exces, avertizează reprezentanţii FDA.

Există însă şi câteva reacţii adverse ale acestui tratament, avertizează FDA. Câteva persoane testate au suferit o slăbiciune la nivelul maxilarului, prin afectarea nervilor din zonă, tumefiere (umflare) a pielii, roşeaţă şi durere.

Produsul va fi disponibil pe teritoriul Statelor Unite începând cu luna iunie.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro