Norme Coca 2023 - 2024

Consumul regulat de cafea reduce riscul de cancer la ficat în rândul alcoolicilor, indică o recentă cercetare efectuată de fondul World Cancer Research Fund în colaborare cu American Institute for Cancer Research Continuous Update, informează diabetesinsider.com.

Foto: (c) Constantin DUMA / Arhiva AGERPRES

Raportul a fost elaborat pe baza analizării a 34 de studii la nivel mondial care au implicat 8,2 milioane de oameni cu privire la cauzele și prevenția cancerului de ficat. Aceasta este cea mai cuprinzătoare trecere în revistă a modului în care activitatea fizică, dieta și stilul de viață afectează riscul de cancer la ficat.

Cafeaua are mai multe componente care confirmă sugestiile mai vechi potrivit cărora posedă proprietăți de combatere a cancerului. Cercetătorii avertizau de mult că un consum excesiv de alcool crește riscul de cancer la ficat, însă acum se vădește că un consum regulat de cafea poate contribui la reducerea acestui risc.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro