Cercetatorii au descoperit ca hidrogenul sulfurat aduce beneficii nebanuite asupra sanatatii. Gazul este asociat cu bacteriile ce rezulta din descompunerea mancarii in intestine.
Mirosul emanat de flatulente este cu siguranta unul care tine lumea la distanta. Cu toate acestea, oamenii de stiinta sustin ca izul respectiv ar avea avantaje nebanuite, reusind sa tina la distanta boli precum cancerul, atacurile cerebrale, infarctul si dementa.
Hidrogenul sulfurat este unul dintre gazele urat mirositoare, produs de bacteriile care rezulta din descompunerea hranei in organism. In cantitati mari, este toxic, dar in cantitati mai mici ar ajuta la protejarea celulelor si ar intari sistemul imunitar, sustin expertii de la Universtatea Exeter, din Marea Britanie, citati de Daily Mail.
Substanta ajuta la conservarea mitocondriilor, care “energizeaza” celulele sanguine si regleaza inflamatiile. Cercetatorii au dezvoltat mai nou un compus - numit AP39 - care sa ajute corpul sa produca exact cantitatea necesara de hidrogen sulfurat. Acestia sustin ca este vorba de o strategie ce isi va dovedi din plin eficienta in prevenirea atacurilor cerebrale, a infarcturilor, diabetului, artritei, dementei si chiar imbatranirii.
“Desi hidrogenul sulfurat este cunoscut ca fiind caustic, cu un miros urat asociat oualor stricate si flatulentei, gazul este produs in mod natural de propriul corp si ar ptuea juca rolul eroului in tratarea mai multor boli”, spune cercetatorul Mark Wood, citat de Daily Mail.