Norme Coca 2023 - 2024

Berile cu aromă de lămâie, de fructe de pădure ori de grapefruit au câştigat tot mai mult teren pe piaţa din România, mai ales în perioada sezonului cald

„Reţeta originală a unui radler presupune un amestec între bere şi limonadă. Retetele mai noi pot sa contina si alte ingrediente, inclusiv arome diferite de cea de lamaie, cum ar fi cea de grapefruit. Toate ingredientele sunt obligatoriu figurate pe eticheta produsului, in asa fel incat cei interesati sa fie informati  corespunzator asupra  compozitiei berii consumate”, a declarat pentru gândul dr. Corina Zugravu, medic nutriţionist şi preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Medicul precizează că, din punct de vedere caloric, o bere cu arome de fructe are aceeaşi densitate calorică precum una fără. „Dacă în berea obişnuită caloriile vin din alcool şi din carbohidraţii orzului din care a fost fabricată berea, în berile cu arome de fructe, de regulă mai sărace în alcool, caloriile vin şi din zahărul pe care îl conţine limonada sau sucul de fructe adăugat. Există şi produse cu puţine calorii,  care convin mai ales celor care sunt foarte atenţi la siluetă ”, a precizat dr. Zugravu.

Un avantaj al sortimentelor cu arome de fructe este că pot fi băute mai multe pahare de bere, din cauza conţinutului mai redus de alcool.

Berea conţine vitamine, minerale şi chiar şi fibre. O bere blondă de 330 de mililitri conţine puţin sub un gram de fibre, iar una neagră - puţin peste un gram. Berile blonde în general conţin mai multe vitamine B. De asemnea, o bere de 330 de mililitri conţine mai mult calciu, magneziu şi selenium (un antioxidant esenţial) decât un pahar cu vin.

Medicul menţionează că un consum moderat de bere trebuie completat cu un stil de viaţă echilibrat şi o alimentaţie corespunzătoare. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro