Norme Coca 2023 - 2024
Creşterea spectaculoasă a numărului de cazuri de ADHD este cauzată de tehnicile de marketing şi şi de campaniile duse de companiile farmaceutice, susţine Peter Conrad, profesor de sociologie la Universitatea Brandeis din Statele Unite, într-un articol recent din Social Science and Medicine.

In Statele Unite, circa 11% dintre copiii cu vârste între 4 și 17 ani au fost diagnosticați cu ADHD, din 2011 încoace, potrivit US Centers for Disease Control and Prevention, deși American Psychiatric Association susține că, în realitate, sindromul nu afectează mai mult de 5% dintre copii, relatează evz.ro.

Până de curând, creșterea vertiginoasă a numărului de cazuri diagnosticate cu ADHD era doar o caracteristică a Americii, acum tendința se manifestă la fel de agresiv în întreaga lume.

Potrivit lui Conrad, astăzi sunt mai mulți pacienți cu ADHD decât oricând în Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, și Brazilia, unde cândva doctorii erau foarte precauți în a prescrie stimulente precum metilfenidatul sau Ritalin.

Conrad susține că în cea mai mare măsură creșterea este cauzată de campaniile de avertizare socială susținute de companiile farmaceutice, interesate să-și vândă produsele.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro