Bolile de piele ocupă primul loc în „topul” afecţiunilor pe care le putem lua din bazine.

De exemplu, acneea poate fi agravată, iar micozele se dezvoltă şi ele în voie în mediul umed. Cu ce ne mai putem confrunta după o baie în piscină şi cum ne putem feri a explicat Amalia Anghel, medic dermatolog.

O boală de piele frecventă în sezonul cald este pitiriazisul versicolor, spune medicul. Micoza piciorului poate fi luată dacă mergeţi desculţi pe lângă bazin sau la duş. De asemenea, prea mult clor în piscine sau ştranduri poate determina iritaţii ale pielii. Acneea poate fi agravată de clorul folosit pentru dezinfectarea bazinelor.

Medicul a spus că trebuie să evităm să mergem desculţi. De asemenea, este recomandat să facem duş înainte şi după, să nu folosim prosoape sau halate de baie la comun. Cea mai frecventă boală luată de la bazin este pitiriazisul versicolor. „Frecvente sunt şi micozele piciorului şi verucile. Dacă se foloseşte prea mult clor pot apărea iritaţii pe piele - înroşire, mâncărimi, uscăciune, eczemă. Acneea poate fi agravată de clorul folosit pentru dezinfectarea bazinelor”, a spus Amalia Anghel, medic dermatolog.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro