Norme Coca 2023 - 2024

Cercetătorii suedezi şi cei polonezi au făcut o descoperire care ar putea veni în ajutorul persoanelor care suferă de Alzheimer, Parkinson sau alte boli similare, potrivit The Verge.

Oamenii de ştiinţă de la Universităţile Chalmers (Suedia) şi Wroclaw (Polonia) spun că descoperirea lor le-ar putea permite doctorilor să îi ajute pe pacienţi fără să fie nevoie de tratamentele chimice folosite în prezent şi fără a atinge ţesutul de creier sănătos. S-a descoperit că agregările de proteine care provoacă bolile pot fi depistate cu ajutorul unor lasere.   „Am găsit o metodă cu totul nouă de a depista aceste formaţiuni, cu ajutorul laserelor. Nimeni nu a mai vorbit de folosirea luminii pentru vindecarea acestor boli până acum“, a declarat Piotr Hanczyc, de la Universitatea de Tehnologie Chalmers. Pentru a înlătura agregările de proteine dăunătoare, doctorii ar putea folosi un tratament fotoacustic.  Pe lână Alzheimer şi Parkinson, tehnica ar putea vindeca şi boala Creutzfeldt-Jakob, cunoscută şi sub numele de boala vacii nebune. Tratamentele chimice folosite acum pentru tratarea acestor boli sunt foarte dăunătoare pentru organismul pacientului.  Aproape 500.000 de români sunt diagnosticaţi cu boala Alzheimer, afecţiune cunoscută şi ca boala uitării. În cazul acestei patologii, incidenţa şi prevalenţa cresc puternic odată cu vârsta.

Citeste mai mult: adev.ro/mvsh7v

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro