Norme Coca 2023 - 2024

Noi dovezi surprinzătoare arată că deficienţele de vitamina B în cazul vârstnicilor sunt mult mai grave decât se credea.

Asta poate conduce la pierderea memoriei, depresie, pseudosimprome ale bolii Alzheimer, cât şi la atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale.

În cadrul unui nou studiu asupra a 300 de subiecţi cu vârsta cuprinsă între 65 şi 96 de ani, au fost scoase la iveală deficienţe „epidemice” de vitamina B, potrivit cercetătorilor de la şase centre medicale de pe tot globul, inclusiv Centrul Medical Presbiterian Columbia din New York.

Deficienţele au fost detectate prin teste speciale; din păcate, analizele de sânge standard au declarat nivelurile de vitamine B „normale”. Deficienţele ascunse au avut consecinţe serioase; de exemplu, 92% dintre subiecţi prezentau deficienţe de Vitamina B, care au dus la un nivel anormal de ridicat al homocisteinei, o proteină din sânge responsabilă de boli de inimă şi accidente vasculare.

Cel mai important lucru în controlul nivelului homocisteinei este acidul folic. El poate preveni până la 50 000 de decese cauzate de bolile de inimă în fiecare an, potrivit unei noi analize a 38 de studii realizată de Shirley Baresford de la Universitatea din Washington.

Ţine minte! Analizele de sânge obişnuite nu scot în evidenţă deficienţa de Vitamina B şi multe persoane trecute de vârsta mijlocie ar trebui să ia suplimente pentru a obţine doza adecvată din această vitamină pentru a contracara consecinţele potenţialelor deficienţe care se pot agrava în timp.

Sursa: "Cum să oprim îmbătrânirea", Jean Carper

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro