Norme Coca 2023 - 2024

Persoanele care au beneficiat de diverse servicii medicale în cadrul spitatelor din judeţul Gorj nu prezintă interes în a afla dacă respectivele unităţi au decontat în numele lor medicamente sau servicii care în realitate ar fi putut să nu existe, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Daniel Bondoc.
Potrivit acestuia, cu toate că serviciul prin care se pot verifica toate serviciile medicale acordate pacienţilor din judeţ a fost introdus încă de anul trecut, până în prezent nu au fost depuse decât zece cereri în acest sens la sediul CJAS Gorj.

"Ideea este că pe baza unei cereri depusă personal noi putem să eliberăm o fişă cu tot ce s-a decontat pe CNP-ul respectiv pe o anumită perioadă de timp, aceasta însemnând internare în spital, medicamente ridicate de la farmacii, analize, tot ce înseamnă servicii medicale pe CNP. În total cred că au fost în jur de 10 cereri, anul trecut a fost introdus serviciul, dar nu a existat un foarte mare interes. Există posibilitatea de a face verificări şi a de aplica sancţiuni, dacă pacientul constată că la Casa Judeţeană de Sănătate Gorj fost trimisă o listă de servicii şi medicamente de care nu a beneficiat pe perioada de spitalizare. (...) Dacă e trecut în foaie un medicament şi omul nu l-a primit şi a fost trimis să şi-l cumpere de la farmacie, atunci s-a plătit de două ori: o dată de noi şi a doua oară de bolnav. Cineva a plătit bani în plus şi sumele respective se impută spitalelor. Din cele zece cereri depuse nu au existat cazuri de servicii decontate care nu au fost reale", a spus Daniel Bondoc.

El a mai afirmat că, la externare, fiecărui pacient trebuie să i se înmâneze o fişă în care sunt trecute toate medicamentele şi serviciile medicale de care a beneficiat pe perioada internării în spital. AGERPRES

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro