Norme Coca 2023 - 2024

Aproape 5,2 milioane de americani vor rămâne fără asistență medicală, după ce 26 de state au respins extinderea programelor de asigurare medicală pentru săraci cu bani furnizați sub planul de reformă a sănătății Obamacare, transmite Bloomberg.

Alabama, Louisiana, Mississippi și South Carolina vor fi cele mai afectate state, în condițiile în care statele sudice au eșuat să asigure acoperirea serviciilor de sănătate pentru cel puțin o treime din adulții neasigurați, potrivit unui raport al Kaiser Commission referitor la Medicaid.

În Texas, peste 1 milion de persoane nu vor avea acces la asigurare medicală oferită prin programul de protecție a pacienților Obamacare, în timp ce în Florida 773.890 de persoane nu vor avea acoperire medicală.

Extinderea eligibilității din programul Medicaid a avut ca scop furnizarea de asigurări de sănătate pentru populația săracă, cu venituri la limita sărăciei și care s-ar fi confruntat cu plata unor prime. În timp ce Curtea Supremă a Statelor Unite nu a sprijinit legea cunoscută ca Obamacare, asta a permis de asemenea statelor să nu agreeze extinderea Medicaid – programul de asistență medicală.

“În statele care și-au extins programele Medicaid, milioane de adulți vor avea obține asigurarea asistenței medicale potrivit legii. Cu toate acestea, cum multe state au ales să nu implementeze extinderea Medicaid, milioane de adulți vor rămâne în afara programului Obamacare și vor continua să aibă limitări în privința serviciilor de sănătate , potrivit unui raport emis de o comisie afiliată Fundației Familiei Kaiser.”

Respingerea extinderii Medicaid de cele 26 de state a creat un deficit de acoperire a asistenței medicale. Legea a fost proiectată să extindă asistența de sănătate pentru acele persoane care câștigă cel mult 38% peste limita sărăciei. Doar 30% din adulții săraci se califică acum pentru a se alătura programului federal de stat. Muncitorii cu venituri scăzute care câștigă mai mult de 38% peste limita sărăciei vor primi credite fiscale pentru a-și plăti asigurări de sănătate.

Guvernul federal va plăti toate cheltuielile statelor care și-au extins programul Medicaid până în 2016 și 90% din cheltuielile suplimentare până în 2020.
Mississippi conduce clasamentul statelor cu cel mai mare procent al adulților neasigurați, cu 37%, urmat de Alabama, cu 36%, Louisiana cu 34% și South Carolina cu 33%.

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro