Norme Coca 2023 - 2024

Managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", Viorel Iliuţă, a dispus, sâmbătă, declanşarea unei anchete administrative, după ce un medic neonatolog de pe Secţia de obstretică-ginecologie a sesizat lipsa de competenţă a unor asistenţi medicali.

Medicul Eugen Prăjinaru a sesizat public faptul că personalul instituţiei în care lucrează nu îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu.

Într-un document înaintat managerului spitalului, Prăjinaru arată că "unele cadre medicale nu respectă indicaţiile medicului de salon sau ale medicului de gardă în ceea ce priveşte îngrijirea, igiena şi tratamentul nou- născuţilor", că "infirmierele întârzie în activitatea de îngrijire a salonului şi de schimbare a lenjeriei la copii", dar şi că "una din asistente a vaccinat BCG a doua oară unui nou-născut".

"Eu am numit o comisie de cercetare administrativă care trebuie să prezinte raportul până miercuri dimineaţă. Nu mă pot antepronunţa vis-a-vis de declaraţiile domnului doctor şi nici faţă de vinovăţia sau nevinovăţia unor persoane acuzate de domnul doctor", a afirmat managerul Viorel Iliuţă.

El a dat asigurări că în cazul în care neregulile se vor confirma va dispune măsuri ''dure'' faţă de personalul vinovat. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Cristina Tatu)

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro