Un laborator din Milano, Italia, a anuntat in urma unor analize, ca aproape 20 de milioane de bratari din elastic colorat, de tipul "Rainbow Loom", confiscate de politia locala, sunt toxice.

Rainbow Loom sau bratarile impletite din elastice colorate au ajuns un adevarat fenomen in vara lui 2014. Produse in China, bratarile au invadat piata din Europa si Statele Unite,  unde au fost purtate deopotriva de vedete, actori, si personalitati precum Ducesa de Cambridge, dar si de adolescenti si copii.

Inventate de un inginer chinez, bratarile impletite din elastic au ajunns unmust have in 2014,  insa nu sunt putini cei care au atras atentia asupra lor. Publicatia Daily Mail atragea atentia in vara ca bratatile purtate prea strans afecteaza circulatia sangelui. Acum Rai News relateaza ca bratarile impletite au un continut ridicat de toxine. Ba mai mult, potrivit unui laborator din Milano, unde politia a confiscat 20 de milioane de bratari Rainbow Loom, acestea sunt cancerigene, anunţă Pro TV..

Bratarile impletite din elastice colorate au intrat in atentia autoritatilor pentru ca nu aveau marcajul CE, care indica produsele in conformitate cu specificatiile U.E.privind siguranta si sanatatea consumatorului, dar si a mediului. Rai News sustine, citand surse locale, ca materialul din care sunt confectionate bratarile are un continut ridicat de agenti carcinogeni chimici

Sursa

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro