Alte 3 zile de alegeri la Colegiul Medicilor din România (CMR), după ce, la primul tur (29, 30 noiembrie și 1 decembrie), prezența la urne nu a putut fi luată în calcul, potrivit Regulamentului electoral! Mai exact, a fost un număr prea mic de alegători. Duminică, luni și marți (6, 7 și 8 decembrie), doctorii au șansa să-și aleagă, prin vot secret, echipa conducerii CMR, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin. Atât în țară, cât și la Constanța, medicii s-au înscris în număr mare. Vor schimbare! Astfel, vor să facă parte din CMR Constanța, pentru Adunarea generală, 38 de doctori. Din aceștia vor fi aleși 7 membri. Bătălie mare este și pentru alegerea membrilor Consiliului Județean al CMR. Nu mai puțin de 65 de doctori și-au depus candidaturile, pe doar 19 locuri.

LA CMR CONSTANȚA AU DREPT DE VOT APROAPE 2.400 DE DOCTORI, IAR LA URNE, ÎN PRIMUL TUR, NU S-AU PREZENTAT NICI MĂCAR 100.

”UNII AR TREBUI SĂ ȘTIE CĂ ȘI PEREȚII AU OCHI ȘI URECHI (...)” În turul 2 este aşteptat la urne un număr cât mai mare de doctori. Iată ce spun câțiva dintre alegători, atât din Constanța, cât și din țară: „Trebuie să mergem la vot în număr cât mai mare. Părerea mea este că trebuie supravegheat cât mai atent totul. Personal, mă ocup și eu de asta. Unii ar trebui să știe că și pereții au ochi și urechi. Probabil că ”sună” a SRI, DNA, dar e la... modă!”, a afirmat un doctor constănțean. Un altul a declarat că pentru a produce schimbarea, pentru că CMR Constanța trebuie să se trezească din amorțeala de ani și ani, doctorii trebuie să vină la urne cât mai mulţi. ”Cu cât suntem mai mulți, cu atât este mai reprezentativ. Să mergem la vot, să arătăm că vrem schimbare!”, a spus medicul.

NUMĂRĂTOAREA VOTURILOR SĂ SE FACĂ PUBLIC!

Un altul a declarat că, dacă nimeni nu are nimic de ascuns, pentru că s-a tot vorbit de o posibilă fraudare a alegerilor, numărătoarea voturilor trebuie să se facă public, în prezența unui număr cât mai mare de doctori, și de familie, și specialiști, din cabinetele medicale individuale, spitale, policlinici... ”Buletinele de vot trebuie să fie înseriate. Am auzit că nu sunt...”, a spus medicul. Sunt și doctori care cred că se va face dreptate. ”Medicii sunt intelectuali, sunt oameni onorabili, care susțin corectitudinea, sunt educați, au bun simț. Să demonstrăm asta! Avem nevoie de un Colegiu cu adevărați profesioniști, cu oameni care să fie deschiși, care să știe să primească critici, propuneri, să ne reprezinte cu demnitate la nivel național, dar și peste hotare. Pentru asta trebuie să mergem la vot”, a subliniat doctorul constănțean Răzvan M.

”SUNTEM O ELITĂ ȘI TREBUIE SĂ NE EXPRIMĂM ASPIRAȚIILE CA O ELITĂ

Și în țară sunt doctori care își îndeamnă colegii să meargă la vot în număr cât mai mare. ”De ce există un așa mic interes al medicilor pentru alegerile în organizația profesională cea mai reprezentativă național, CMR? Probabil pentru că medicii simt că CMR nu îi reprezintă. Statutul echivoc de până acum al CMR în raport cu instituțiile statului, dar mai ales în raport cu promovarea intereselor profesiei de medic şi păstrarea prestigiului acestei profesiuni în cadrul vieţii sociale, duce la dezinteresul sau mai degrabă la resemnarea corpului medical în a mai lua atitudine”, scrie dr. Coriu Letiția Veronica, pe rețeaua de socializare, în Grupul public ”Medici gata de grevă generală!”. Tot ea adaugă: ”(...) să votăm oameni onești, oameni care dau valoare practicii medicale, oameni în care aveți încredere că vă poartă mesajul în această lume medicală din ce în ce mai dezamăgită de prezent și viitor. Noi, medicii, suntem o elită și trebuie să ne exprimăm aspirațiile ca o elită. Mergeți la vot!”.

”TOȚI ĂȘTIA AU FĂCUT MAI NIMIC PENTRU MEDICI PÂNĂ ACUM”...

La rândul său, Dorin Chiotea subliniază, pe pagina de socializare a Grupului: ”(...) Înțeleg, din semnalele breslei, că nepăsarea abundă și resemnarea a pus stăpânire pe electori. Tocmai asta vor cei ce au trimis la promulgat pe șest legea ce le dă dreptul să poată fi realeși pe viață în acest organism reprezentativ. Toți ăștia au făcut MAI NIMIC pentru medici până acum. De ce ar face mai mult de acum înainte? De aceea, TE ROG DIN SUFLET, dragă doctore, ieși la vot!”.

”ESTE MAI IMPORTANTĂ INDEMNIZAŢIA LOR DE CONDUCERE...” De asemenea, printre doctorii care au spus lucrurilor pe nume, încă de la început, se numără și dr. Sorin Paveliu. ”Unii candidaţi au respectat interdicţia legii în vigoare, de a nu se înscrie pentru obţinerea unui nou mandat dacă au cumulat două consecutive până în prezent, alţii au decis să ignore prevederile legii, bazându-se pe faptul că o lege care ridică interdicţia se afla în procesul de promulgare la Preşedinţie. Cei care au procedat astfel au decis că este mai importantă indemnizaţia lor de conducere decât respectarea legii, iar despre aspecte de ordin moral nu are rost să vorbim (...)“, a punctat, la rândul său, doctorul, citat de publicația „Adevărul“. Precizăm că, în cotidianul nostru, de-a lungul a mai multor ediţii, am arătat cine conduce CMR, ce nereguli au fost făcute, dar și ce spun, concret, avocații care au dat explicații, cu legea în față!

I S-A CERUT INTERVENȚIA ÎN PROBLEMA IVITĂ INCLUSIV MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII, MEDICUL DR. PATRICIU ACHIMAȘ-CADARIU.

Sursa

Logo Telegraf Online

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro