Cei cinci ani de tratament gratuit al hepatitei B expiră în acest an şi trebuie găsite surse de finanţare pentru continuarea acestor tratamente, fără a pune în pericol terapiile deja iniţiate, a declarat, miercuri, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi.

Busoi_ND_0fc911edd5

"Am discutat deja cu specialiştii care mi-au explicat că nu putem opri aceste tratamente fără a pune în pericol viaţa pacienţilor ", a precizat Buşoi.

El a mai spus că a fost recent la Bruxelles la o conferinţă în care a fost prezentată situaţia incidenţei hepatitelor B şi C în Uniunea Europeană, România având o situaţia mai proastă decât alte state.

"Conform statisticilor, la ora actuală incidenţa virusului hepatic la români, dar care nu au dezvoltat neapărat această boală, este următoarea: hepatita B - 4,3 la mia de locuitori, hepatita C - 3,6 la mia de locuitori, faţă de ţări precum Germania cu sub 1 la mie", a mai spus Buşoi.

Sursa

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro