Un bărbat căruia i-a fost amputat un braţ în urma unui accident rutier nu ar fi fost transferat imediat la Bucureşti, pentru că, susţin rudele, medicii au pierdut mâna şi au căutat-o timp de 45 de minute. În urma acuzațiilor, a fost deschisă o anchetă la Spitalul Judeţean din Buzău.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Buzău spun că medicul de gardă care l-a văzut pe bărbatul cu mâna amputată a luat legătură cu mai multe spitale din București pentru a fi transferat în Capitală și operat, însă medicii au refuzat transferul pe motiv că nu există echipă de reimplantare.

Până la urmă pacientul a fost transferat la Spitalul Universitar din București, nu înainte ca medicii de la Buzău să-i fi cauterizat rana.

Avocatul bărbatului susține că la București, medicii i-au spus pacientului că nu-i mai pot face nimic, din cauză că nu a fost transferat în regim de urgență împreună cu fișa medicală, ci a fost adus de la Buzău prin transfer. Victima are nevoie acum de chirurgie plastică și reparatorie pentru protezare.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro