Contactul regulat cu animale domestice se asociază cu un risc scăzut de dezvoltare a unor reacții alergice - este concluzia unui studiu realizat de cercetători italieni, menționat de passionsante.be.

Dermatita (sau eczema) atopică (sau dermatita bebelușului) este o boală a pielii care afectează un număr mare de copii și care se vindecă spontan odată cu vârsta. Rămân însă destui tineri și adulți cărora nu le trece boala.

Termenul 'atopică' se referă la o predispoziție genetică spre dezvoltarea acestui tip de alergie. Contactul timpuriu cu animale de companie se pare că are efect protector. O echipă de cercetători de la Institutul 'Mario Negri' din Milano și-a pus întrebarea dacă acest lucru este valabil și în cazul dermatitei atopice. În acest scop a trecut în revistă studii pe această temă, a comparat datele și a tras concluzii. Rezultatul a pus în evidență un impact favorabil în cazul contactului cu un câine, un oarecare efect în cazul animalelor în general și niciunul când este vorba de o pisică.

Explicația constă în flora microbiană care diferă în funcție de specie și care nu declanșează același tip de reacție din partea sistemului imunitar al copilului.AGERPRES/ (AS — autor: Lelia Bretan, editor: Mihaela Toth)

 

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro