Una din opt femei suferă sau va suferi de cancer la sân la un moment dat. Această statistică ne indică faptul că riscul nu poate fi neglijat.

Știm deja că dacă afișezi sfârcuri în reclame pe Facebook sau Instagram, poți să îți iei adio de la promovarea lor. Și totuși, ce pot face niște oameni bine intenționați, care vor să încurajeze femeile din toată lumea să își facă controale periodice de prevenire a cancerului la sân? Răspunsul e destul de previzibil: folosesc sâni bărbătești. Astfel, a rezultat reclama de mai sus, pe care o să o găsești fie amuzantă, fie deranjantă, în funcție de nivelul tău de sensibilitate.

Joaquin Cubria și Ignacio Ferioli sunt directorii de creație care au coordonat proiectul, și și-au motivat alegerea astfel:”E greu să determini femeile peste 25 de ani să își examineze sânii regulat, pentru a preveni cancerul la sân. Dar nu e greu să le convingi să își verifice telefoanele din cinci în cinci minute. Așa că ne-am hotărât să ajungem la ele astfel”. Așa cum era de așteptat, s-au lovit de politica de moralitate. „Sânii nu sunt bineveniți. Sunt mereu cenzurați. Chiar dacă îi arăți pentru a învăța publicul cum să efectueze o autoexaminare, cu scopul detectării premature a cancerului. Așa că am creat manboobs4boobs, o campanie pentru sănătate care necesită colaborarea bărbaților pentru a reuși”.

Dacă vrei să cunoști mai multe informații despre procedura de autoexaminare, găsești aici.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro