Norme Coca 2023 - 2024

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din România (APAH-RO), în parteneriat cu Societatea Natională de Medicină a Familiei (SNMF) si Societatea de Obstetrică si Ginecologie din România (SOGR), va derula începând din 1 martie cea de-a cincea editie a "Ziua Mamei cu Hepatită".

Potrivit unui comunicat de presă al APAH-RO remis joi AGERPRES, scopul campaniei este acela de crestere a gradului de constientizare asupra importantei depistării infectiei cu virusurile hepatitice B, C si D în rândul tinerelor femei, înainte de a rămâne însărcinate sau cât mai devreme în timpul sarcinii.

Un al obiectiv al acestei actiuni este informarea corectă a tinerelor femei si a familiilor acestora despre comportamentul si atitudinea pe care ar trebui să o aibă pe parcursul sarcinii si după nasterea copilului, în cazul descoperirii unei infectii cu un virus hepatitic.

Totodată, campania vizează si familiile care au în familie copii afectati de virusul hepatitic B sau C.

"Astfel, pe parcursul lunii martie, cu sprijinul voluntarilor, vom merge în spitale, clinici, cabinete medicale, unde vom discuta direct cu medicii si pacientii asupra problematicii. Se vor împărti materiale informative ce contin si indicatii despre modul în care se poate face testarea, costurile testării, precum si date de contact de unde se pot obtine informatii suplimentare. Acolo unde se va putea, ne dorim să avem întâlniri cu pacientii la care să poată participa si medici specialisti, respectiv de boli infectioase, gastroenterolog, medic de familie si ginecolog, pentru a oferi informatii corecte. Experienta anilor anteriori ne-a demonstrat că trebuie să ne extindem proiectul mergând direct în spitale/clinici/cabinete, pentru a fi cât mai aproape de persoanele care au nevoie de aceste informatii", a declarat Marinela Debu, presedintele APAH-RO, conform sursei citate.

Campania de anul acesta se axează pe trei directii principale: actiunile în unităti medicale, actiuni prin intermediul mijloacelor online si media, precum si întâlniri cu grupuri de pacienti în diverse locatii.

Campania se va derula în mai multe zone din tară: Bucuresti, Arad, Bacău, Brasov, Brăila, Cluj, Craiova, Iasi, Giurgiu, Teleorman, Sibiu, Constanta, Suceava, Galati, Neamt si Timisoara, iar rezultatele finale ale proiectului vor fi comunicate până în data de 11 aprilie 2014.

Campania este sustinută de Alianta Pacientilor Cronici din România — APCR, European Liver Patients Association — ELPA si World Hepatitis Aliance — WHA si este sprijinită financiar de sponsori traditionali ai APAH-RO, mentionează sursa citată.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro