Norme Coca 2023 - 2024

Guvernul Canadei va trimite luni Organizaţiei Mondiale a Sănătaţii (OMS), la Geneva, un transport cu 800 de fiole de vaccin experimental împotriva infecţiei cu virusul letal Ebola, a anunţat sâmbătă Agenţia Canadiană pentru Sanătate Publică. După consultări cu autorităţile sanitar-veterinare din ţările cele mai afectate de epidemia de Ebola, OMS va decide modul în care va fi distribuit şi utilizat vaccinul, se arată într-un comunicat al agenţiei.

Vaccinul a fost testat clinic pe oameni la Institutul de Cercetări al Armatei “Walter Reed” din Statele Unite, după ce s-au înregistrat rezultate promiţătoare în urma utilizării lui pe animale. Guvernul canadian a declarat în luna august că va dona OMS între 800 şi 1.000 de doze de vaccin VSV-EBOV pentru a fi utilizat în Africa, dar de atunci şi până acum vaccinul a rămas în laboratoarele canadiene, iar oficialii OMS s-au împotmolit în probleme de logistică şi etică. Vaccinul VSV-EBOV a fost produs în Laboratorul Naţional de Microbiologie din Winnipeg, Manitoba, precizează corespondenţii Reuters.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro