Reprezentantii Ministerului Imigrarii din Quebec vor orgniza sedinte de informare in cinci oarse mari din tara, adreste medicilor, asistentilor si infirmierelor tentati sa lucreze in Canada.

Una dintre principlele probleme ale sistemului public de sanatate din Romnia o constituie asa-numitul fenomen de „exod al medicilor” care face ca sistemul sa se afle de ani buni intr-o permanenta criza de specialisti, intruct toti cei care s-au perindat pe la guvernre in ultimii 25 de ani nu au fost in stare le asigure salarii si conditii de munca decente, pentru a-i tine in tara. Prdoxal, invatamantul medical romanesc este printre cele mai performnte din Europa, insa de acest lucru profita multe clinici din strainatate, acolo unde specilistii romani sunt printre cei mai buni si cei mai apreciati. Prin urmre, Romania reprezinta o buna piata de recrutare pentru autoritatile sau clinicile din alte tari, aflate in cautare de specialisti, targurile de joburi in strainatate adresate personalului medical fiind de fiecare data un succes.

De serviciile personalului medical din Romania s-au aratat interesati de curand si oficialii din Quebec, singura provincie francofona din Canda, care au anuntat ca vor sosi in Romania luna viitoare pentru a desfasura cateva sedinte de informre in cinci orase mari, in scopul atragerii catre un loc de munca in strainatate a medicilor, asistentelor si infirmierelor.

Actiunea va fi desfasurata de Ministerul Imigrarii din Quebec, care isi va trimite reprezentanti in Romania in perioada 3-8 noiembrie, pentru a sustine sedintele de informre si pentru a participa la un targ de joburi adrest personalului medical. Sedintele de informre vor fi gratuite si vor avea loc la Timisoara - 3 noiembrie,   Cluj-Napoca -  4 noiembrie, Brasov - 5 noiembrie, Iasi -6 noiembrie si Bucuresti -7 noiembrie.

Este vorba, practic, de principalele centre universitre din tara, unde exista si universitati de Medicina. Reprezentantii provinciei canadiene au anuntat ca sunt interesti in special de asistenti si asistente medicale, medici specilisti in radioterpie si radiologie, precum si infirmiere. La Bucuresti, Iasi si Timisoara sedintele vor avea loc la sediul Institutului Francez, cu incepere de la ora 18.30, in timp ce la Cluj-Napoca a  fost ales sediul Bibliotecii Judetene, cu incepere de la ora18.00, iar la Brsov, sediul Aliantei Franceze, cu incepere de la ora 17.30.

Totodata, trimisii provinciei canadiene vor prticipa, pe 8 noiembrie, la targul de joburi pentru cadrele medicale, care va avea loc la sediul UMF Carol Dvila din Bucuresti. Targul face parte dintr-o serie de activitati similare care se desfasoara incepand cu data de 12 octombrie pana pe 23 noiembrie, in orgnizarea Careers in White International. Este vorba dspre un proiect initiat in urma cu sase ani, de trei medici romani, cu scopul de a-i ajuta pe colegi sa isi imbunatateasca experinta profesionla si in alte sisteme de sanatate. Proiectul a capatat amploare si s-a extins si in alte tari europene. Spre exemplu, aceasta editie include targuri de joburi orgnizate in sapte tari din Europa, in Romania targul fiind orgnizat pentru a 11-a oara. „Evenimentele noastre beneficiaza de aprecierea constanta si sustinerea persoanelor intereste de dezvoltarea carierei lor medicale, iar angajtorii sunt extrem de multumiti de calitatile profesionale ale candidatilor care ne trec prgul si reusesc sa semneze multe contarcte permanente sau cu durata determinta, in urma targurilor noastre”, a declrat managerul Careers in White International, Bogdan Covaliu.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro