Norme Coca 2023 - 2024

O bolnavă de cancer în stadiu avansat s-a vindecat în mod miraculos * în urmă cu doi ani, femeia a fost diagnosticată cu cancer * a urmat fel de fel de tratamente, inclusiv chimioterapie, şi a luptat cu boala * şi-a schimbat regimul de viaţă, a băut ceaiuri şi sucuri de legume, iar acum medicii au constatat lipsa tumorii * specialişti încercă să afle care a fost leacul care i-a salvat viaţa

Doina Lehaci are 52 de ani, este mamă a doi copii şi este din comuna Sadova, Suceava. Până în 2012, nu a avut probleme de sănătate. În urmă cu doi ani, a fost internată la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, unde a aflat că-i suspectă de cancer de col uterin. „M-am dus la spital ca să fac un control. Am avut simptome de un an de zile, dar mi-a fost jenă să mă duc la medic”, a recunoscut Doina Lehaci. Medicii i-au spus că trebuie să facă o biopsie pentru a stabili dacă tumoarea descoperită este malignă sau benignă. „Nici nu ştiam ce înseamnă cuvântul biopsie. Fata mea ştia, dar nu mi-a spus. Am făcut analize şi la Cluj”, a spus femeia.
Confirmarea cumplitului diagnostic a venit de la Iaşi, unde a aflat că suferea de cancer de col uterin într-o fază terminală. „Am fost la un medic din Iaşi, la o doamnă foarte bună, dar şi foarte strictă. M-a certat că am stat acasă un an de zile. Ar fi trebuit să merg la medic mult mai repede”, a completat suceveanca povestea.
Ea nu s-a lăsat copleşită când a aflat că suferă de o boală fără leac şi a început lupta pentru viaţă. A urmat tratamente chinuitoare la Iaşi şi la Suceava. A făcut radioterapie şi chimioterapie în speranţa că va trăi să-şi vadă şi nepoţii la casele lor. „Chimioterapia este cumplită. Multe femei care sufereau de cancer, la fel ca mine, renunţau la citostatice. Nu făceau faţă”, a mai spus Doina Lehaci.

S-a rugat la Dumnezeu 
În tot acest timp, Doina Lehaci a avut sprijinul familiei. Fiica ei, în vârstă de 37 de ani, a căutat pe internet fel de fel de tratamente naturiste. Mama şi-a schimbat stilul de viaţă, a înlocuit apa potabilă cu ceaiuri preparate din plantele medicinale culese chiar de ea din pădurile care înconjoară Sadova. În paralel a băut sucuri de morcov, ţelină, sfeclă roşie şi a făcut tratamente de detoxifiere a organismului. „Am mai băut apă cu bicarbonat în fiecare dimineaţă. O linguriţă de bicarbonat la un litru de apă.

Şi, cel mai important, m-am rugat la Dumnezeu şi la Măicuţa Domnului să mă ajute”, a mai spus Doina Lehaci. Credinţa a ajutat-o mult, aşa cum îi susţine pe mulţi bolnavi. „Nu mă îndoiesc că a fost un miracol. Dacă pacientul este credincios, dacă pentru el se roagă oameni cu credinţă, cum sunt călugării, preoţii, puterea rugăciunii este foarte mare. Bolnavul trebuie să creadă într-adevăr că ceea ce este la om cu neputinţă la Dumnezeu este cu putinţă”, a afirmat preotul Mihai Cobziuc, de la Biserica „Sfântul Ilie” din Suceava.
Medicii nu au explicaţii
În urmă cu câteva zile, pacienta a venit la un control la Spitalul Judeţean. După ce au făcut investigaţii complexe, medicii specialişti au aflat că tumoarea a dispărut. „Am venit să să operez la fiere şi am aflat că nu mai am cancer. Vă spun sincer că nu-mi vine să cred”, a zâmbit femeia.
Nici medicilor nu le-a venit să creadă că bolnava diagnosticată cu cancer în stadiul IV a scăpat de moarte. „Este o vindecare miraculoasă, inexplicabilă pentru noi. În toată cariera mea nu am întâlnit un caz de cancer în stadiul IV care să se vindece. Pacienta a făcut tratament pentru a opri cât de cât evoluţia tumorii. În cazul ei, tumora a dispărut complet. Eu am văzut pacienta şi atunci când a fost diagnosticată în stadiul IV. S-a vindecat”, a confirmat dr Sorin Hâncu, şeful Secţiei de Chirurgie a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”.
Specialiştii vor să vadă acum dacă sunt martorii unui miracol sau dacă nu cumva printre plantele pe care le-a consumat pacienta sub formă de ceaiuri se află leacul pentru cancer. Indiferent de situaţie, Doina Lehaci este exemplul şi speranţa de care se agaţă bolnavii de cancer.
Oana ŞLEMCO

„Boala apare ca urmare a unor suferinţe interioare, a unor vini inconştiente. Există multe terapii, iar eu le aplic pe cele alternative. Mecanismul constă într-o bună colaborare între terapeut şi pacient. Terapeutul îşi aplică tehnica, iar pacientul îşi schimbă mintea, îşi schimbă viziunea asupra unor traume sau suferinţe” -- psiholog Niculina Gheorghiţă, terapeut Bowen

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro