Norme Coca 2023 - 2024

Cancerul reprezintă „cea mai bună moarte” şi ar trebui „să nu mai investim miliarde de dolari în vindecarea lui”, a declarat un cunoscut medic britanic, scrie The Independent.

foto: Dr. Richard Smith

Doctorul Richard Smith, fost editor al revistei British Medical Journal, a declarat că oamenii bolnavi de cancer au ocazia să-şi ia „rămas bun” de la cei dragi şi să se pregătească pentru moarte. Referindu-se la scrierile regizorului suprarealist mexican Luis Bunuel, dr. Smith a comentat că această boală se situează cel mai aproape de dorinţa acestuia de a avea „o moarte lentă”. Cancerul este „cea mai bună moarte”, a adăugat medicul, îndemnând comunitatea internaţională să se ferească de „oncologişti prea ambiţioşi” şi să nu mai „risipească miliarde de dolari încercând să găsească leacul pentru cancer”.

Bunuel a murit de cancer pancreatic în 1983, la vârsta de 83 de ani şi a scris că, „deşi nu îi este frică de moarte”, „i-ar fi teamă să moară singur într-o cameră de hotel, cu bagajele desfăcute şi un scenariu pe noptieră”. „Trebuie să cunosc degetele care îmi vor închide ochii”, a mărturisit la acea vreme celebrul regizor mexican Luis Bunuel, potrivit independent.co.uk.

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro