Dacă vrei să te laşi de fumat pentru totdeauna, atunci renunţă la acest obicei din ianuarie. Aceasta este concluzia unui nou studiu care sugerează că luna ianuarie este cea mai potrivită pentru persoanele care vor să se lase de fumat.

IC MED surpriza

Studiul, care a inclus mai bine de 7.000 de persoane, a scos la iveală faptul că indivizii care se lasă de fumat în ianuarie au o probabilitate mai mică de a relua acest obicei. Oamenii de ştiinţă explică faptul că rezoluţiile de Anul Nou le poate da un impuls celor care vor să se lase de fumat, motivându-i.

"Studiile realizate în ultimul deceniu au arătat că nivelul motivaţiei este unul dintre cei mai importanţi factori care ajută la estimarea şanselor pe care le are un individ să renunţe la fumat. Impunerea unui termen limită în luna ianuarie le dă oamenilor un pic de motivaţie în plus", a declarat prof. Linda Bauld de la Universitatea din Stirling.

De asemenea, oamenii de ştiinţă au mai explicat şi faptul că, de cele mai multe ori, prietenii şi cei apropiaţi îi pot ajuta pe cei care vor să renunţe la acest obicei, susţinându-i şi încurajându-i.

"Susţinerea socială este importantă. De exemplu, o femeie care este însărcinată se va lăsa de fumat dacă şi partenerul ei va face acelaşi lucru", susţine prof. Bauld.

În acelaşi timp, oamenii de ştiinţă au notat că oamenii nu ar trebui să se simtă descurajaţi dacă nu reuşesc să renunţe la fumat din prima încercare. Ei au explicat că mulţi oameni reuşesc să renunţe la acest obicei abia după câteva încercări eşuate.

"Cu cât încerci să renunţi mai des, cu atât ai mai multe şanse de reuşită", a mai spus Bauld.

Sursa: Counseal&Heal descopera.ro.

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro