Norme Coca 2023 - 2024

O injecție lunară care încetinește progresia Alzheimerului poate apărea în mai puțin de cinci ani.

Va fi făcută persoanelor care au boala în faza incipientă, adică înainte cu aproape 10 de ani de apariția primelor simptome majore.

În prezent, vaccinul este testat pe pacieneți cu o formă ușoară de Alzheimer, iar studiile vor continua până în 2016.

În lume, 44 de milioane de persoane suferă de demență și se așteaptă ca numărul lor să se dubleze până  în 2050.Dr. Eric Karran spune că injecțiile ar putea fi făcute oamenilor cu 10, chiar 20 de ani înainte de apariția simptomelor precum confuzia, pierderea memoriei sau anxietatea.

În viitor pacienților cu risc de Alzheimer precum cei care au istoric familial li se vor face scanări ale creierului pentru a verifica dacă există simptome. În caz afirmativ, pacienții vor face o injecție lunară pentru a împiedica progresia bolii.

”Sunt încrezător că vom putea dezvolta vaccinul în cinci ani și astfel cred că vom reuși să reducem la jumătate numărul cazurilor de Alzheimer”, e explicat dr. Doug Brown, director de cercetare și dezvoltare al Alzheimer’s Society.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro