Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Două persoane au vrut să conducă Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiș, dar niciuna nu a trecut de proba scrisă. Cei doi candidați au picat „cu brio” concursul pentru postul de președinte – director general. De fapt, un candidat a fost eliminat din proba scrisă a examenului, pentru că a încălcat regulamentul.

Candidatul a fost eliminat din examen pentru că a fost prins „consultând” telefonul mobil în timpul examenului. Este vorba despre Nicolița Flavia Sîrbu.

„Unul dintre supraveghetori a surprins-o pe doamna Sîrbu Nicolița Flavia că folosea telefonul mobil ca sursă de consultare. Conform articolului 21, alineatul 16, din hotărârea 286 pe 2011, în încăperea în care are loc concursul, pe toată perioada derulării acestuia, inclusiv a formalităților prealabile și a celor ulterioare finalizării probei, candidaților nu le este permisă deținerea sau folosirea unei surse de consultare sau a telefoanelor mobile, ori a altor mijloace de comunicare la distanță. Nerespectarea dispozițiilor a atras eliminarea din concurs, comisia a constatat încălcarea dispozițiilor și i-a anulat lucrarea”, spune Alexandra Buzoianu, purtător de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Celălalt candidat a obținut puncte cât să le numeri pe degetele unei mâini și… ceva. Conform borderoului făcut public de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), la proba scrisă, ambii candidați pentru funcția de președinte – director general al CJAS Timiș au picat examenul. Cococeanu Olivia (șef birou programe de sănătate și evaluare furnizori la CJAS Timiș) a fost respinsă, fiind notată cu 6,5 puncte, iar Sîrbu Nicolița Flavia a fost eliminată din concurs.  De altfel, la proba scrisă care a avut loc în 2 martie, niciunul dintre cei 47 de candidați care au vrut să ocupe funcția de șefi ai unor case de asigurări din diferite județe nu a fost admis, iar o parte dintre aceștia au fost absenți. Candidați din alte județe au fost respinși cu zero puncte, ori… un punct. Conform reprezentanților CNAS, pentru a promova, un candidat trebuia să facă minim 70 de puncte din 100. La selecția de dosare, etapă care a avut loc înaintea probei scrise, cele două candidate din Timiș au fost admise.

Postul de conducere din Timiș s-a eliberat după ce preşedintele – director executiv al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, Victor Dumitraşcu, a fost suspendat din funcţie, împreună cu conducătorii instituțiilor din alte județe, conform unui ordin al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, la 1 octombrie 2015. Interimar la conducerea CJAS Timiş a fost numit directorul economic al instituţiei, Lavinia Fedoraş, care va rămâne în continuare interimar, până când CNAS va organiza un nou concurs, pe care candidații din Timiș să-l și… promoveze. Candidații pot depune contestație până joi, 3 martie, la ora 20.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro