Norme Coca 2023 - 2024

Avînd în vedere că are personal insuficient şi, mai grav chiar, este pe punctul de a rămîne cu un singur asistent medical, din opt cîţi i-ar trebui, Căminul pentru Persoane Vîrstnice de la Noua vrea să facă angajări cît mai rapid. Direcţia de Servicii Sociale Braşov, care gestionează căminul, a încercat să organizeze mai multe concursuri pentru angajarea unor asistenţi medicali, care să acopere şi alte posturi din sistemul social braşovean. Viceprimarul Adina Durbacă a anunţat ieri că în această lună sînt programate şi concursuri pe posturi din sistemul de asistenţă socială, pentru infirmieri sau îngrijitori. Deocamdată însă, deşi sînt destule posturi libere, pentru că salariul oferit este cel minim pe economie, candidaţii nu se înghesuie.

Asistenţii medicali, la căutare pentru Căminul din Noua

Per total, Direcţia de Servicii Sociale Braşov (DSS) a scos la concurs trei posturi de asistent medical, pentru diferite niveluri de specialitate. Pentru Căminul de Persoane Vîrstnice se caută două asistente, iar pentru Centrul Respiro, încă una. Cele două instituţii îngrijesc 130, respectiv nouă beneficiari, în acest moment. Din păcate, salariile foarte mici din sistemul public nu sînt deloc atractive pentru candidaţi. Pînă în 7 iulie, pentru cele trei posturi vacante de asistent medical de la Căminul de la Noua s-a înregistrat un sigur CV. Iar de cele trei posturi de infirmiere s-au arătat interesate două persoane. Concursurile vor avea loc pe 16 iulie.
În cazul în care posturile scoase la concurs nu vor fi ocupate, autorităţile braşovene au şi o variantă de rezervă. „Atît la Centrul pentru Persoane Vîrstnice, cît şi la Centrul de Îngrijire Temporară există deficit de asistente medicale, infirmiere, îngrijitoare sau medici. De altfel, în cursul acestei veri, la Căminul pentru Persoane Vîrstnice ne vom ajuta de asistentele medicale angajate la creşele şi grădiniţele din sistemul public, unde este vacanţă“, a declarat viceprimarul Adina Durbacă.

Serviciul de Asistenţă Medicală în Şcoli vrea să angajeze un medic

Cîte un post de asistent medical este scos la concurs pentru Serviciul de Asistenţă Socială pentru Persoane Vîrstnice (îngrijire la domiciliu) şi pentru Serviciul de Asistenţă Medicală în Unităţi de Învăţămînt (în cabinetele şcolare). De altfel, în serviciile de medicină şcolară se caută, în această vară, şi un medic specialist, care să fie angajat în cabinetele şcolare, avînd în vedere că în sistem există doar şapte doctori, la care se adaugă încă cinci pentru studenţii de la Universitatea „Transilvania“. Candidatul pentru postul de medic trebuie să aibă certificat de promovare a examenului de medic specialist în medicina de familie sau medicina pediatrică şi drept de liberă practică de specialitate. În condiţiile de înscriere nu este prevăzută o anume vechime în muncă. În schimb, pentru o parte dintre posturile de asistenţi medicali, pe lîngă studiile de specialitate este nevoie şi de o experienţă de minimum şase luni în domeniu. Potrivit viceprimarului Adina Durbacă, există şi un post de asistent medical - cel de la Serviciul de Asistenţă Medicală în Unităţi de Învăţămînt -, pentru care se cer promovarea în grad profesional principal şi vechime în domeniu de minimum cinci ani.

Centrul Respiro angajează personal

Tot în această lună au fost scoase la concurs şi posturile de asistent social la Serviciul de Asistenţă pentru Persoane Vîrstnice, la Serviciul de Asistenţă Socială pentru Persoane cu Dizabilităţi şi la Serviciul Ajutorare Comunitare. Iar Direcţia de Servicii Sociale scoate la concurs, pentru aparatul propriu, un post de referent, la Centrul pentru Persoane fără Adăpost, cîte un inspector de specialitate la Serviciul Administrativ, respectiv Serviciul de Asistenţă Socială pentru Persoane cu Dizabilităţi.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro