Norme Coca 2023 - 2024

După 31 decembrie, asigurarea facilităților de transport se va realiza în baza cardului de sănătate.

Asigurarea facilităților de transport pentru persoanele care beneficiază de acest drept, potrivit legii, se mai poate face pe baza tichetelor de călătorie gratuită sau a taloanelor speciale de călătorie numai până la data de 31 decembrie 2014, după care acestea se vor acorda pe baza cardului emis de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES ARHIVA

Ministerul Transporturilor a informat că a fost adoptată Ordonanța de urgență privind prorogarea unor termene privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea facilităților la transport pentru anumite categorii de persoane.

"A fost adoptată Ordonanța de urgență privind prorogarea unor termene privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea facilităților la transport pentru anumite categorii de persoane. Asigurarea facilităților de transport pentru persoanele care beneficiază de acest drept, potrivit legii, se mai poate face pe baza tichetelor de călătorie gratuită sau a taloanelor speciale de călătorie numai până la data de 31.12.2014, dată la care urmează să fie asigurate aceste facilități pe baza cardului emis de către CNAS. Procesul de distribuție a cardului național de asigurări de sănătate este în curs de derulare", se menționează într-un comunicat al MT, postat pe site-ul instituției.

Prin promovarea acestui act normativ, se realizează asigurarea în continuare a facilităților de transport, prin utilizarea tichetelor de călătorie gratuite sau a taloanelor speciale de călătorie, până la emiterea în totalitate a cardurilor de sănătate, se subliniază în comunicat.

AGERPRES

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro