Norme Coca 2023 - 2024

Cardurile de asigurări sociale de sănătate, eliberate persoanei asigurate în cazul deplasării pe o perioadă determinată într-unul din statele membre UE, vor fi înlocuite, temporar, cu certificatele provizorii. “Certificatele provizorii recunosc calitatea de asigurat și se acordă persoanelor aflate în situații de urgență” – a declarat Dan Stoica, director executiv la Direcția Relații Contractuale din cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bacău. Instituția eliberează certificatele provizorii în baza unei cereri, în aceeași zi sau în ziua următoare, după caz.

Noile carduri de sănătate vor fi distribuite asiguraților, gratuit, prin serviciile poștale. Dacă titularul nu va fi găsit acasă de două ori, potrivit reglementărilor legale, cardul va ajunge la CJAS Bacău, de unde asiguratul îl va putea ridica în zilele lucrătoare în care instituția are program cu publicul.
Prin cardul de sănătate, asigurații vor beneficia de serviciile medicale acordate de unitățile sanitare de stat din țările membre UE. Cardul nu este valabil pentru situațiile în care persoana se deplasează în UE pentru a urma un tratament medical.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro