Norme Coca 2023 - 2024

Cardul national de sanatate este depasit iar implementarea - dezastroasa! Este parerea mai multor medici si reprezentanti ai asociatiilor de pacienti, nemultumiti de modul in care a decurs campania promovata de minister. Sistemul informatic s-a blocat de nenumarate ori si a creat haos pentru pacienti si medici

card-de-sanatate

Cardul national de sanatate este depasit iar implementarea – dezastroasa! Este parerea mai multor medici si reprezentanti ai asociatiilor de pacienti, nemultumiti de modul in care a decurs campania promovata de minister. Sistemul informatic s-a blocat de nenumarate ori si a creat haos pentru pacienti si medici.

Problemele iscate in luna mai din cauza cardului national de sanatate a fost subiect de discutia la congresul national SANO-HELP.

Medicii s-au plans de modul in care a fost aplicat acest sistem. Conf. prof. dr. Ileana Constantinescu, seful Sectiei Virusologie de la Spitalul Clinic Fundeni, spune ca este foarte bine ca acest sistem este implementat dar organizarea implementarii este dezastroasa.

Organizarea implementarii nu a fost gandita. Chiar daca toata lume se bucura ca exista cardul, este foarte civilizat si foarte in regula, implementarea ca pacientii si medicii deopotriva sa ajunga la disperare incercand sa intre in legalitate.Cardul de sanatate CU CITITOR

Si reprezentantii asociatiilor de pacienti au condamnat modul in care este aplica cardul national de sanatate. Unii, printre care Gheorghe Ionescu, presedinte Asociatia „SANO-HEP” Romania, considera chiar ca instrumentul este depasit.

La caselor judetene de asigurari de sanatate, mii de persoane stau inca la rand pentru a-si ridica dispozitivul care le permite decontarea serviciilor medicale.

 

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro