Norme Coca 2023 - 2024

Cardurile de sănătate au fost primite deja prin poştă de 12 milioane şi jumătate de asiguraţi, iar Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, spune că le vor primi, în curând, şi restul de un milion de persoane:

În acest moment au ajuns la populaţie peste 90% din carduri, restul vor fi returnate către Casele de Asigurări de Sănătate Judeţene, iar de acolo le vom da medicilor de familie şi pacientul când se duce la medicul de familie îşi găseşte cardul acolo. (Vasile Ciurchea)

În următoarea perioadă vor primi cardurile şi persoanele asigurate la Casa de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti, care nu are contract cu poşta pentru distribuţia acestora.

Cardul de sănătate este un intrument nou, în baza căruia fiecare asigurat din sistemul sanitar românesc poate primi un serviciu medical. Prin intermediul cardului, medicul are acces la toate datele şi la istoricul de sănătate ale pacientului. Cel mai probabil de la 1 februarie, folosirea cardurilor va deveni obligatorie.

 

Radio România Actualităţi

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro