Norme Coca 2023 - 2024
Aproximativ 10.000 de carduri de sănătate se află în custodia Casei de asigură de Sănătate Vrancea, după ce poştaşii nu i-au găsit acasă pe titulari.

Casa de Asigurări spera să rezolve această deficienţă, a cardurilor returnate de Poştă,  cu ajutorul medicilor de familie din judeţ, cărora să le fie repartizate cardurile  celor pe care îi au în fişele medicale.

Deja acest lucru s-a întâmplat cu câţiva medici de familie, care au acceptat să facă acest serviciu, însă este vorba de doar un sfert din cardurile rămase nedistribuite, adică aproximativ 2500.

„Dacă medicii de familie ar putea prelua cardurile, putem evita deplasarea pacienţilor la Casa de  Asigurări de Sănătate. Sunt pacienţi din comune îndepărtate, care ar trebui să se deplaseze la Focşani să-şi ridice cardul”, spune Mihai Copaci, director CAS Vrancea.

Patronatul medicilor de familie din Vrancea  însă se opune categoric, spunând că medicii de familie nu au competenţe de poştaşi şi că oricum aceste carduri nedistribuite arată faptul că deţinătorii lor sunt plecaţi în străinătate.

Sursa

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro