Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa anunţă că, începând cu data de 23 aprilie 2014, certificatele vor înlocui cardurile europene de asigurări sociale de sănătate până la încheierea de către CNAS a unui nou contract pentru producerea şi distribuirea cardului european.

Anul acesta, în Dâmboviţa, au fost eliberate până la 1 aprilie 878 de carduri europene şi 4 certificate provizorii. Iar în 2013 numărul cardurilor europene eliberate a fost de 4.506, iar a certificatelor provizorii de înlocuire a carduriloe europene de asigurări sociale de sănătate – 27

Cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS) sau documentul echivalent, certificatul înlocuitor provizoriu (CIP), facilitează accesul la îngrijiri medicale pe timpul şederii temporare în alt stat membru al Uniunii Europene. Aceste îngrijiri medicale sunt puse la dispoziţie în conformitate cu normele statului membru pe care îl vizitaţi, iar costurile implicate se rambursează la nivelul tarifar aplicat în statul membru în cauză. De exemplu, dacă în statul vizitat asistenţa medicală se  furnizează gratuit, atunci posesorul cardului sau al documentului echivalent are dreptul la asistenţă medicală gratuită.

Casa de Asigurări de Sănătate Damboviţa eliberează carduri europene de asigurări sociale de sănătate (CEASS) asiguraţilor proprii, după depunerea cererii pentru obtinerea acestora, cerere ce trebuie însoţită  de documentele care atestă calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi copia actelor de identitate. Costul cardului european de asigurări sociale de sănătate este suportat exclusiv din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro